2021-07-22 07:44:20• hírek • közlemény

Lerakták az első kilométerkövet

Egy újabb lépéssel kerültünk közelebb a Szatmárnémeti – Vetés – Óvári – Magyarország határa gyorsforgalmi út megépüléséhez: szerdán lerakásra került az óvári határátkelőt (magyarországi M49-es autóút) a szatmárnémeti körgyűrűvel összekötő gyorsforgalmi út első alapköve - tájékoztat a Szatmár Megyei Tanács.

Magyarország Innovációs és Technológiai Minisztériumának felkérésére szerdán Szatmár megyébe látogattak a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság képviselői, hogy a két országot összekötő út találkozási pontjáról egyeztessenek. A helyszíni terepszemlét megelőzően a CNAIR képviselői megbeszélést folytattak Altfatter Tamás prefektussal és Radu Bud alprefektussal, Pataki Csaba tanácselnökkel, illetve Kereskényi Gábor szatmárnémeti és Ilyés Gyula vetési polgármesterrel, valamint Maskulik Csaba városmenedzserrel. A megbeszélésen elhangzott, hogy jelenleg a megvalósíthatósági tanulmányokon dolgoznak, ugyanakkor minden lehetséges finnanszírozási forrást beazonosítanak a munkálatok mihamarabbi elkezdéséhez.


A Szatmárnémeti – Vetés – Óvári gyorsforgalmi út M49-es gyorsforgalmi úttal való összekapcsolásáról szóló megvalósíthatósági tanulmányt és a műszaki kivitelezési tervet már aláírták, a következő időszakban az érintett földtulajdonosok beazonosítása fog megtörténni. A gyorsforgalmi út jelentős része, mintegy 80%-a Vetés község területén halad át, míg 20%-a Szatmárnémetihez fog tartozni.


“Egy új határátkelő megnyitása elengedhetetlen Szatmár megye számára. A petei határátkelő tehermentesítése mellett ugyanakkor ez a gyorsforgalmi út Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kölcsönös fejlődését is elő fogja segíteni, valamint kapcsolódási pontot hoz létre Szatmár megye és az európai autópályhálózat között" – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: